miercuri, aprilie 20, 2011

"Quotes"

"Quotes"
"Frumusetea unui virf nu consta in a-l cuceri odata, ci in pasiunea cu care vei stii sa il cuceresti dupa."
Uneori am impresia ca omul, prin natura lui umana, tinde sa disconsidere/subaprecieze valoarea unui varf, a unui munte, a unui om dupa ce ajunge sa il cunoasca, dupa ce ajunge sa il cucereasca, dupa ce ajunge sa il supuna. Frumusetea traita si sentimentul placut sunt cu atat mai seducatoroare si "trairea" este cu atat mai intensa cu cat pasiunea acestuia nu isi pierde din intensitate de-a lungul timpului sau, in cazul acesta, dupa un numar mai mare de cuceriri.

Sunt sanse mari sa se nasca un sentiment de respect pentru oamenii care reusesc sa puna mereu pasiune in ceea ce fac si nu se lasa prada usoara lucrului cel mai usor de facut, acela de a nu mai pune pasiune si a renunta. As putea compara oamenii care pun pasiune in ceea ce fac cu pictorii care inca stiu sa deseneze (nu toti stiu), sau cu fotografii ce fac fotografii si nu poze.
Acelasi sentiment de respect pot spune ca il am fata de persoanele care raman mereu tinere, iar varsta pe care o au nu este o povara pentru ei, ci dimpotriva, persoanele care sunt mereu la curent cu "noul" (exemplul potrivit ar fi al unui pensionar care isi verifica zilnic emailul), persoanele care nu "regreseaza", cum se spune, ci "se opresc in a mai avansa".
As putea sa completez citatul gasit spunand si ca frumusetea unui varf consta in cat de mare este dorinta de a il cuceri din nou.
Lasand la o parte introducerea de "cate-randuri-am-scris", cred ca cel mai mult m-au motivat sa scriu aceste lucruri dorul de munte, dorul de aer curat..dorul de primavara.
Daca pasiunea vine din starea de spirit pe care o ai (sau macar o parte), atunci nu cred ca se poate lua cineva de mine daca afirm faptul ca vina este a noastra atunci cand traim viata ca pe un numar redus de varfuri pe care le-am cucerit, insa de care nu ne mai leaga o pasiune destul de puternica.
Sunt multe varfuri care merita recucerite cu mai multa pasiune, si reapreciate la adevarata lor valoare, cu o pasiune mai mare decat am fi dispusi sa oferim. Totusi, tu cata pasiune pui?

3 comentarii: