marți, septembrie 11, 2012

"Despre lucrurile pe care le cunosti, insa e bine sa le mai auzi din cand in cand.."

Sunt multe lucruri pe care toti le stim despre ce cred oamenii din jurul nostru despre noi, insa exista momente in viata in care persoanele in care avem cea mai mare incredere si la care tinem cel mai mult trebuie sa ne confirme acest lucru, chiar si prin cele mai mici gesturi...

Fie ca vine vorba de familie, prietena, prieteni, amici, sef etc., de cele mai multe ori, 'o reconfirmare' in functie te ajuta foarte mult, chiar daca nu schimba cu nimic realitatea din jurul tau. Prin reconfirmare nu ma refer numai la functie, statut, ci si la sentimente, opinii, idei, sustinere, acceptare, etc.

Uneori e de ajuns un gest, o privire, o propozitie scurta, cum ar fi: 'stii ca…' si atat. Alteori e nevoie de mai mult - de 'o marire' si nu ma refer la salariu, ci la o marire de 'doza', 'atentie', 'rabdare' - pentru ca in momentele in care avem o nevoie, trebuie sa fie ceva care sa o compenseze.

Sunt foarte putine persoane care resusesc sa faca asta la momentul potrivit, din lipsa de timp, inspiratie, sau din lipsa simtului realitatii, poate si al norocului. Insa e frumos cand sunt persoane care te recompenseaza cu aceste lucruri de care ai nevoie, pentru ca se intmpla rar.Aceste persoane se pot compara cu sarea in mancare - e ca si cum ai pune sare fara sa gusti, totusi ar iesi perfecta.

Si totusi aceste persoane sunt rare si uneori le facem mancarea mai sarata sau alteori deloc sarata, insa daca pretuim aceste lucruri primite de la ele, ar trebui si sa ne gandim ca si elei asteapta aceleasi lucruri de la noi - sa spunem / facem / actionam din cand in cand… pentru ca 'poate ne pasa.' 
iar pentru anumite persoane exista si acest mesaj...stii ca...

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu